fbpx

Hi, ik ben Nicoline!
Zangeres & Songwriter

Het is mijn verlangen om verhalen,  crossroads en levenslessen te vertalen naar muziek. Want muziek raakt. Brengt verandering teweeg en zorgt voor verbinding. Waardoor wij, vanuit wie wij ten diepste zijn, ons licht laten stralen.

Van kleins af aan heb ik al een ontembare drive om te zingen op het podium. Het bracht mij op de mooiste plekken, zoals…

het Koninklijk Concertgebouw de Doelen en naar Theater Carre

Met een onbegrensde onbevangenheid, plezier & passie stond ik in deze prachtige zalen. En bracht mijn nieuwsgierigheid mij naar het Conservatorium in Rotterdam en naar The Royal Academy of Music in Londen, om mij daar als zangeres verder te ontwikkelen.

And there
Somewhere along the way

I lost track

 

Door teveel te gaan nadenken, waarde te hechten aan de mening van anderen en mij aan te passen aan mijn omgeving, verloor ik mijn oorspronkelijke sprankeling. En zette ik letterlijk mijn muziekdozen op zolder.

Tot het moment dat ik moest kiezen. Ga ik door op deze weg? Blijf ik aan mezelf twijfelen en mIJ aanpassen? Of is het tijd om dit boek dicht te slaan en begin ik op een nieuwe plek.

STARTING FROM SCRATCH

OM MEZELF IN DE MUZIEK WEER TERUG TE VINDEN

It is time to defeat your fears

“”In a split second besloot ik naar het bruisende Amsterdam te verhuizen. En daar begon ik te schrijven. Met mijn dictafoon in m’n hand op straat te zingen. Bezocht concerten om inspiratie op te doen. Starte ik nieuwe muzikale samenwerkingen. En begon ik weer, from scratch, in de muziek. 

Het voelde alsof ik opnieuw leerde lopen. Alsof ik langzaam weer kon vertrouwen op datgene wat mij écht mij maakt. En stap voor stap zette ik mijn nieuwe koers uit. 

Was het makkelijk? Hell no! Je oude jasje uit doen. Het onbekende instappen.  Vernieuwen. Dat zorgt vaak – in ieder geval bij mij – voor een bumpy road.

Maar juist in die moeilijke momenten, leer je jezelf kennen. Groei je. En kom je dichter bij wie je ten diepste bent.

Het eerste gedeelte van mijn reis heb ik vertaald naar vijf songs, waarvan Deep Water nu op alle platforms uit is. “Feel” het liedje waardoor je de verbinding met jezelf en de ander weer voelt, komt in maart 2020 uit. 

Luister hieronder naar de demoversie van “Feel”

 Release

Je vleugels uitslaan. Hoe voelt dat voor jou? Onwennig? Of juist heel Krachtig?

Door te ontmoeten, anders te kijken en te creëren, groeien wij. Laat je in de release zien wie je bent. Om daarna van licht terug naar  donker te gaan.

Opnieuw niet willen weten. Tegen het licht houden. Te verwonderen. Waardoor je van het donker weer terug naar het licht gaat.

De release van alle nieuwe songs die wij tot nu toe geschreven hebben, voelt voor mij als een weerspiegeling.
Van wie ik was. Soms nog steeds ben. En waar ik naartoe beweeg.
Deze liedjes deel ik graag met je. Omdat het verhaal, de crossroad of levensles voor jou als bouwsteen, houvast of lichtpuntje kan dienen. En dat voelt voor mij als een heel mooi  ‘release moment’. 

Wat is jouw mooiste release tot nu toe? 

‘Het optreden van Nicoline heeft het publiek benoemd als één van de beste optredens van het festival.’

SIMONE BRINKMAN
ORGANISATOR NOORD ZIE JAZZ FESTIVAL

Backstage

in het dagelijks leven ben ik moeder van ismaël, getrouwd met paul en bonusmoeder van ilan en liora

Ik werk graag in mijn studio, waar ik nieuwe liedjes schrijf op basis van persoonlijke verhalen. Waar wij jingles maken voor bedrijven. En podcasts opnemen die van waarde zijn. Wil jij met ons samenwerken? Ontdek dan de mogelijkheden van het werken in onze studio.    

Volg mij op social

Gratis inspiratie!

WIL JE OP DAGELIJKSE BASIS GEÏNSPIREERD WORDEN?

Beluister dan de podcast.

PODCAST

In mijn podcastreeksen: Live Your Dreams & Guiding Light interview ik de mensen die mij nieuwsgierig maken. We delen de crossroads, soulful light songs en inzichten die van waarde zijn.
Van sommige gesprekken heb ik een liedje gemaakt. Deze ga ik de komende maanden stap voor stap releasen.

De gesprekken kun je nu hier al beluisteren, de liedjes zodra we ze allemaal in de studio hebben opgenomen.
Laat je een comment achter bij de podcast?

BEKEND VAN: