fbpx

Hi, ik ben Nicoline

zangeres, studio girlboss & songwriter met een grote passie voor het zingen van muziek die raakt…

die mensen verbindt
en de wereld mooier laat klinken

 

Geboren in het dorpse Veenendaal, met van kleins af aan al een ontembare drive om te zingen op het podium. Het bracht mij op de mooiste plekken, zoals…

het Koninklijk Concertgebouw de Doelen en naar Theater Carre

Met een onbegrensde onbevangenheid, plezier & passie stond ik in deze prachtige zalen. En bracht mijn nieuwsgierigheid mij naar het Conservatorium in Rotterdam en naar The Royal Academy of Music in Londen, om mij daar als zangeres verder te ontwikkelen.

And there somewhere along the way I lost track. Door teveel te gaan nadenken, waarde te hechten aan de mening van anderen en mij aan te passen aan mijn omgeving, verloor ik mijn oorspronkelijke sprankeling. En zette ik letterlijk mijn muziekdozen op zolder.

Tot het moment dat ik moest kiezen. Ga ik door op deze weg? Blijf ik aan mezelf twijfelen en me aanpassen? Of is het tijd om dit boek dicht te slaan en begin ik op een nieuwe plek.

STARTING FROM SCRATCH

OM MEZELF IN DE MUZIEK WEER TERUG TE VINDEN

It is time to defeat your fears

In a split second besloot ik naar het bruisende Amsterdam te verhuizen. En daar begon ik te schrijven. Met mijn dictafoon in m’n hand op straat te zingen. En samen met componist en gitarist Peter Pluer te improviseren.

Het voelde alsof ik opnieuw leerde lopen. Alsof ik langzaam weer kon vertrouwen op datgene wat mij écht mij maakt. En stap voor stap zette ik mijn nieuwe koers uit. De ontembare drive om te gaan zingen? Die kwam weer terug ☺ En het resultaat hoor jij op 18 oktober met de release van mijn debuut single Deep Water! Wat wás het een feest om met de tóp musici van Nederland te mogen werken in de Power Sound Studio in Amsterdam. Hierdoor is er een album ontstaan waar ik onwijs trots op ben!

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe muziek? Luister naar een sneak preview van Feel. Eén van de eerste songs die ik schreef na een pittige break-up.

Release

Dit keer ga ik het podium op met mijn eigen songs. Verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan. Hoe je soms moeilijke stappen mag zetten om te groeien. Je angsten mag aankijken om je dromen te volgen. Maar ook de kleine bijzondere momenten in je leven mag vieren. Zodat je opnieuw je vleugels uit slaat. Laat zien wie je bent. Met een onbegrenst vertrouwen in wat je te geven hebt. Je kunt de CD alvast bestellen, zodat jij als eerste de nieuwste liedjes hoort. En mocht je het gaaf vinden: op 13 oktober aanstaande speel ik live het Live Your Dreams concert in Amsterdam. Om het leven te vieren, door muziek te spelen dat je raakt. Mensen verbindt. En de wereld een klein beetje mooier laat klinken.

‘Het optreden van Nicoline heeft het publiek benoemd als één van de beste optredens van het festival.’

SIMONE BRINKMAN
ORGANISATOR NOORD ZIE JAZZ FESTIVAL

Backstage

in het dagelijks leven ben ik moeder van ismaël, getrouwd met paul en bonusmoeder van ilan en liora

Ik werk graag in mijn studio, waar ik nieuwe liedjes schrijf en zangers & ondernemers coach voor de microfoon. Vind jij het heerlijk om te zingen? Wil je een podcast opnemen? Of werken aan je stem, zodat je meer impact maakt op het podium? Ontdek dan de mogelijkheden van het werken in onze studio.    

Volg mij op social

Gratis inspiratie!

WIL JE OP DAGELIJKSE BASIS GEÏNSPIREERD WORDEN?

Beluister dan de podcast.

PODCAST

In de studio werk ik met veel liefde voor ondernemers die met hun bedrijf een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld. Mijn team en ik vertalen de unieke kernwaarden naar een jingle, of helpen bij het opnemen van een hoog kwalitatieve podcastreeks.

Lees reviews van topondernemers, beluister voorbeelden van de mooiste jingles en boek jouw plekje in de podcast studio om iedereen kennis te laten maken met jouw kennis en visie.

BEKEND VAN: