8, 9, 10 Wie Niet Weg Is.. Hoe – verstoppertje spelen – KILLING is voor je creatieve leven.

We hebben het misschien niet in de gaten, maar we spelen nog vaak verstoppertje. Iets over onze favoriete plekjes:

Onze – oh zo drukke – agenda’s

We hebben het er maar druk mee, leven. Een druk leven is vaak hét excuus om niet bezig te zijn met hetgeen wat we willen bereiken. Maar wat is er nou eigenlijk zo belangrijk, waardoor we onze passies laten verstoffen?

Online

De virtuele wereld, social media, maar ook televisie en Netflix. Het zijn plekken om ongepland verdwaald te raken. Je bent uren verder, zonder het in de gaten te hebben gehad. Je kent ze wel, die uren die je ook creërend had kunnen besteden. Maar dat realiseren we vaak pas, wanneer het tijd is om naar bed te gaan.

Bewust verstoppen

Ten slotte verstoppen veel van ons zich bewust. Wanneer we denken niet ‘ready’ te zijn voor het ‘echte’ werk. Oude, negatieve overtuigingen zijn dan ook vergif voor onze creatieve ziel. Ze houden ons onnodig klein. Onszelf vergelijken met anderen idem dito. Bovendien zijn die vergelijkingen 9 van de 10 keer irreëel.

Herken je deze punten? En belangrijker, verlang jij naar verandering wanneer je dit leest? Lees dan verder! En zorg dat je bent aangemeld voor mijn nieuwsbrief. Want met mijn blogs probeer ik je te helpen, te motiveren en te stimuleren. Stap voor stap, op weg naar een betekenisvol, creatief leven.

Ready?

Stap 1. Voel je verlangen

De eerste essentiële stap naar je droomleven is het voelen van je verlangens. Als je je wens concreet maakt, wat heb je dan nodig en wat wil je zelf inbrengen? Het recept voor jouw droomleven is uniek, net als een barcode. Je kunt dit echt alleen zelf voelen. Daarbij is rust, en ‘me-time’ essentieel.

Stap 2. Jouw to don’t lijstje

Wat maakt jouw leven zo druk op het moment? Misschien kun je wat activiteiten – die je niet echt verder brengen – elimineren de komende week. Vertel de mensen waar je normaal gesproken je vrije tijd mee doorbrengt, dat je druk bent. Verdwijn even van de radar en ga aan de slag met de derde stap:

Stap 3. Visualisatie, een super krachtig middel.

Zet je telefoon op vliegtuigmodus en sluit je ogen. Glimlach, en probeer jezelf te visualiseren waar je het liefst zou willen staan over x jaar. Laat je fantasie zijn werk doen. Denk vooral grenzeloos en in detail:

Hoe voelt het, om jezelf daar te zien? Fantastisch, of niet? Daar gaat het om! Even proeven aan jouw állerlekkerste smaakje. Want dat smaakt naar meer. En dus gaan we aan het werk om die smaak voor altijd in je leven te houden.

Stap 4. Nu je weet wat je wilt, zet je een kleine stap in de goede richting. Liefst meerdere natuurlijk ;), maar begin met 1 actie die in lijn is met de richting die je opgaat. Het maken van een website, het versturen van een voicedemo, het inplannen van coaching: anything. Wees trots op jezelf dat je een stap zet en wees gaandeweg niet te hard. Elke verandering heeft tijd, aandacht en liefde nodig.

Jij kan daar komen!

Veel liefs,

Nicoline

Deel het artikel met je vrienden voor meer plezier in hun leven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.